Izvjestio: Mladen Vučinić

U organizaciji oldtimer kluba "stari kotači" iz Strmca Samoborskog, 27 svibnja 2012 održan je međunarodni oldtimer rally.Start je bio u Svetoj Nedelji i vozilo se po zadanom itineru, kojega je dobio svaki vozač i bio je veoma detaljani precizan. Startalo se na način da je svake minute puštano po jedno vozilo i vozili smo po zadanoj ruti prema Zaprešiću-posjet dvorcu Lužnica. Jednokatni barokni dvorac Lužnica jedan je od najslikovitijih dvoraca Hrvatskog zagorja i kulturni spomenik prve kategorije. S okolnim velikim perivojem i jezerom čini jedinstvenu prostornu cijelinu. Nastavak vožnje trasom rellya preko Marije Gorice i Dubravice do Sv. Križa Začretje u Roses Fashion Outlet centar, gdje se održao ispit spretnosti i točnosti i poslužen ručak. Dalje nas je ruta vodila prema Tuheljskim toplicama, gdje smo kraj dvorca Mihanović imali pauzu uz osvježenje. Povratak trasom preko Zaboka do Velikog Trgovišća,gdje je bila večera u restoranu "Se-Mi" i podjela nagrada vozačima za ostvareni plasman, podjela zahvalnica i posebnih nagrada.

Iz našega kluba bilo je prisutno četiri vozila, odaziv bi vjerojatno bio i veći da isti dan članovi kluba nisu išli na još dva susreta. Na ovom zanimljivom i odlično organiziranom rallyu naše posade zabilježile su sljedeče rezultate: Mladen Crnički i Josip Cišper na motociklima u svojim klasama osvojili su prva mjesta i tako opet dokazali da ih motivacija i natjecateljski duh ne napušta ni ove godine!  Franjo Ferenčaba i Mladen Vučinić (po prvi puta na ovoj vrsti
natjecanja) u svojim su klasama osvojili 11.i 8. mjesto.Valja napomenuti da su oba vozača na susretu bili sa "friškim" vozilima, nedavno registriranim. Ferenčaba sa SAAB-om 96 iz "68 god, kompletno restauriran u krugu obitelji i M.Vučinić sa Z-101 mediteran iz "78 god,kao privremenim vozilom dok se ne završi neka od započetih restauracija. Na samom susretu bilo je prijavljeno 72 vozila, najstariji motocikl bio je DKW iz 1942, a od automobila Škoda iz 1930.


Više slika pogledajte >>ovdje<<