izvjestio: Marin Cerovečki

 26. i 27.5.2012.  u organizaciji OTK Zabok održan je 12. međunarodni oldtimer rally pod nazivom  ZABOK-BRIJUNI 2012.
Na rallyu su sudjelovali  oldtimer klubovi iz Hrvatske, Slovenije i  Italije s 60-tak motocikla i nekoliko automobila, za logistiku ( iće, piće,piće, piće i piće) Naš klub predstavljala je vesela ekipica u sastavu: Drndelić D. , Dijanić S. , Medved V., Meštrović V., Podgorski G. i Cerovečki M.

Za nas je relly počeo ranojutarnjim okupljanjem u Ivanić Gradu i vožnjom do našeg Drnde na neizostavnu  legendarnu  Drndinu medicu, odakle nastavljamo put Zaboka.
U Zaboku doček domaćina, prijava i doručak (grah). U 10 sati zvanični start i početak neizvjesnog putovanja (za autora ovih redaka) prema Jarče Polju gdje je bila prva stanica uz okrjepu. Nastavak prema Delnicama do benzinske gdje smo napojili našu konjicu (naravno i nas). Put prema Rijeci, zaustavljanje na Grobniku i ručak. Kroz Rijeku, Opatiju, Moščeničku Dragu (e, tu je moj dragi MZ-televizor izrazio želju da se hoće malo voziti na prikolici) , a ja kao pažljiv  vlasnik to mu omogučavam- cca 20-tak km do vidikovca iznad Plomina. Tu nastupa naša klupska servisna ekipa predvođena  kumom P.G-om i brzinom ekipe F1 otklanja kvar (naravno samo izgorenu svječicu), te MZ nastavlja na svojim kotačima i ponosnim vlasnikom, prema  Vodnjanu i Barbarigi gdje je naš cilj. Večera, podjela priznanja, druženje i odlazak na zasluženi odmor nakon 450 km. Kroz noć je ispiljeno  10-tak metara drva po „spavaću“ u našem apartmanu gdje smo smješteni.

27.5
6,30, a neki u 5,30 - ustajanje,doručak, polazak prema Fažani, ukrcavanje na brod i posjet NP BRIJUNI - razgledavanje  muzeja J.B.Tito i safari Parka. Životinje koje je J.B.Tito dobio za života na svojim putovanjima i posjetima  inih državnika.
Slikanje sa Cadillacom iz 53.  8000 ccm i 320 Ks ,koji je nedavno obnovljen u Krapini (možete si „priuštiti“ vožnju ½ h 3000 kn ili  1 h 5000 kn). Povratak za Fažanu i Barbarigu, ručak te u 15,30 polazak prema kući.

Dio sudionika rallya vraćao se istim putem , a dio  preko istarskog autoputa preko Pazina i kroz tunel Učku (za motocikl bezobraznih 29 hrv kuna)  prema Grobniku gdje se svi ponovno sastajemo, okrijepa, kavica kratak odmor i put Delnica gdje se najnestrpljiviji (bez struje M. i „najbrži“ C.) odvajaju i nevjerojatnom brzinom od 70 km/h hitaju prema kući. Zastajemo u Karlovcu (cigareta i sladoled), stara cesta do Jaske-autocesta-Lučko-Ivanja Reka-Ivanić Grad (neopisiv doživljaj noćne vožnje po autocesti sa snagom svijetla od nekih 10 W). Eto to je ukratko naše putovanje od 755 km!!!!

 


više slika pogledajte >>ovdje<<Do sljedećeg rally-a i druženja pozdravlja Vas Cers i ekipa!