Vijesti iz HAVAP-a i HROSA (ožujak)

Poštovani članovi OTK Ivanić Grad na Vaš zahtijev prenosimo Vam novine iz oba Saveza:

VIJESTI HAVAP-a 
Broj: 18 / 2017 - III. 17.ožujak 2017.

Podsjetnik za vlasnike povijesnih-starodobnih vozila
Natjecanje  u kružnoj  vožnji uz samostalno određivanje prolaznog vremena-otvoreno prvenstvo Republike Slovenije. 
Mjesto održavanja: kružna staza Gaj,  Cerklje ob Krki, 46 kilometara udaljeno od Zagreba.
             15. travnja 2017. Avtokronometar
             3. i 4. lipnja 2017. KHD, CEZ prvenstvo i CRO
             19. kolovoza 2017.  Prvenstvo SVS  (TBA)
             8. do 10 rujna 2017. U sklopu sa Slovenia Classic Marathona
             23. do 24. rujna 2017. KHD, CEZ prvenstvo i CRO
 Obavijesti i prijave: Zveza SVS, Andrej Vidmar, +386 41 67 57 37 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
 
Još jedan klub podnio je zahtjev za učlanjenje u Hrvatski savez povijesnih-starodobnih vozila
Glavni tajnik Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila Dalibor Lebarović obavijestio nas je da je još jedan oldtimerski klub podnio zahtjev za učlanjenje u Hrvatski savez povijesnih-starodobnih vozila. Radi se o Oldtimer klubu Sesvete iz Zagreba. O zaprimanju odltimerskog kluba Sesvete u članstvo Hrvatskog saveza raspravljat će se na sljedećoj sjednici ravnateljstva.
 

VIJESTI HROS-a od 15. ožujka 2017.

Uvažavajući vrijedan položaj kojeg Hrvatski oldtimer savez ima u društvu FIVA-e, prisjećamo se značajnog događaja koji se odigrao 2013. godine u Splitu. Organizator godišnje Skupštine te međunarodne svjetske asocijacije oldtimera bio je Hrvatski oldtimer savez. Nakon zahtjevne ali i  iznimno uspješne organizacije ugled Hrvatskog oldtimer saveza još više je porastao u tim krugovima, te se može s pravom kazati da današnji HROS nije samo jedna od pridruženih članica FIVE već je postao značajan čimbenik u tim redovima koji ima jak utjecaj na rad te svjetske asocijacije.
 
Jedan u niz uspješno završenih zadataka koje je pred sebe stavio Hrvatski oldtimer savez, a nakon nedavnih izmjena Zakona o posebnom porezu na motorna vozila kojima se ukida poseban registracijski porez za oldtimere dovodi vlasnike tih povijesnih vozila u još povoljniji položaj. Novim odredbama koje je carinska uprava uputila svim područnim carinskim upravama olakšava se i pojeftinjuje uvoz vozila koji posjeduju identifikacijsku ispravu koju izdaje HROS. Tim odlukama dalo se i do značaja poslu kojeg HROS već više od deset godina uspješno obavlja prilikom vrednovanja i razvrstavanja starodobna vozila u kategoriju oldtimera.
 
Uputu Ministarstva financija, Carinske uprave možete pročitati >>OVDJE<<
 
VIJESTI HAVAP-a 
Broj: 17 / 2017 - III. od 14.ožujka
 
 
„Brod na Savi“ - novoosnovani klub povijesnih-starodobnih vozila  podnio je zahtjev za članstvo u Hrvatskom savezu povijesnih vozila. U registar udruga Republike Hrvatske s danom 13. ožujka 2017. godine upisan je novoosnovani klub povijesnih-starodobnih vozila iz Slavonskog Broda. Sada u Slavonskom Brodu djeluju dva kluba povijesnih-starodobnih vozila: Oldtimerski klub Slavonski Brod i oldtimerski klub Brod na Savi. Predsjednik oldtimerskog kluba Brod na Savi je Luka Matišić, dopredsjednik Dubravko Šotola, a tajnik je Marinko Anđelić. Vezu s klubom možete uspostaviti putem telefona broj 091 553 84 62 i putem elektronske adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  - Luka Matišić. Odluka o članstvu oldtimerskog kluba Brod na Savi bit će donesena na sljedećoj sjednici ravnateljstva Hrtvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila.
Istočna Hrvatska - usaglašavanje termina održavanja susreta
U subotu, 11. ožujka 2017. godine u Đakovu je održan sastanak klubova i udruga povijesnih-starodobnih vozila s područja istočne Hrvatske na kojem su utvrđeni termini održavanja susreta povijesnih-starodobnih vozila za 2017. godinu. Sastanku su prisustvovali predstavnici  klubova iz Slavonskog Broda: Brod na Savi i Slavonski Brod, Starog sjaja iz Vinkovaca, klubova iz Osijeka i Đakova. Dogovoreno je da će se susreti održavati sljedećim redoslijedom:
 
 
1. travnja 2017. Osijek - Tvrđa, otvorenje sezone
17. travnja 2017. Oldtimer klub Našice, tradicionalna izložba na Uskrsni ponedjeljak
 6. svibnja 2017. Organizator „Stari sjaj“ Vinkovci
17. lipnja 2017. Bilje, druženje kod akademskog slikara Dinka Županovića
24. lipnja2017. Slavonski Brod, udruga „Brod na Savi“
1. srpnja 2017. Đakovo, Oldtimerski klub Đakovo
11. do 13. kolovoza 2017. Oldtimerski klub Osijek
 
25. do 27. kolovoza 2017. Oldtimer klub Našice, 18. međunarodni susret
 
Oldtimerski klub Slavonski Brod odlučit će naknadno o datumu održavanja svojeg susreta. Detaljnije će te o susretima biti obaviješteni putem klupskih poziva.